Nya enklare besiktningsregler

19 januari, 2018

Den 20 maj 2018 börjar nya besiktningsregler att gälla. Reglerna är en anpassning till EU-lagstiftningen och de berör cirka 4,5 miljoner fordonsägare. I glappet mellan de nya och gamla reglerna gäller det för fordonsägare att se upp så att deras fordon inte får körförbud.

Läs mer

Sju nya ämnen på kandidatförteckningen

17 januari, 2018

Sju nya ämnen har lagts till på EU:s kandidatförteckning över särskilt farliga ämnen. Dessutom fastställs att bisfenol A, som redan finns på kandidatförteckningen, är hormonstörande i miljön. Tre kadmiumföreningar förs upp på listan efter förslag från Sverige.

Läs mer

Transportstyrelsen skärper kampen mot notoriska felparkerare

15 januari, 2018

Nu kan parkeringsvakter se direkt i sin handdator om felparkerade bilar har obetalda parkeringsskulder. Göteborgs stad är först ut att använda en ny tjänst från Transportstyrelsen som gör det lättare att hitta de bilister som aldrig betalar sina felparkeringsavgifter.

Läs mer

Ta med Ert fasta telefonnummer

12 januari, 2018

Post- och telestyrelsen (PTS) har beslutat att tillåta användning av geografiska telefonnummer i andra riktnummerområden och i mobilnät. Det innebär att abonnenter kan få behålla sitt fasta geografiska telefonnummer när de flyttar till annan ort.

Läs mer

Nya regler för utsläpp från vedeldning

11 januari, 2018

Reglerna för kaminer och pannor som eldas med pellets och ved ändras till sommaren. Anledningen är att utsläppen av rökgaser från vedeldning ska minskas. Ni som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av ändringarna.

Läs mer

Bidrag till energieffektiva företag

9 januari, 2018

Nu öppnar en ny utlysning av Miljöstudier – inför en energieffektiv investering. Stödet vänder sig till små och medelstora företag som vill ta nästa steg i sitt energiarbete och titta på fler energieffektiva lösningar.

Läs mer

Arbetsrättsmål – december 2017

31 december, 2017

Nedan finner Ni ett urval av de arbetsrättsmål som avgjordes under december 2017. Ni finner domarna i fulltext genom att trycka på domsnumret i respektive rubrik.

Läs mer