EU inför straffavgift på plastförpackningar

15 september, 2020

I somras kom som bekant EU-kommissionen fram till en ekonomisk överenskommelse om EU:s budget de kommande åren. Som en del i nya konstruktioner av beräkningen av medlemsavgifter är tanken nu att EU:s medlemsländer ska betala en straffavgift på plastförpackningar som inte återvinns.

Läs mer

2,4 miljoner småhus får nytt taxeringsvärde

Snart får ägare till 2,4 miljoner småhus ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2021. Taxeringsvärdena beräknas öka med i genomsnitt 17 procent.  Mest ökar taxeringsvärdena i Dalarnas län, med 25 procent. Den minsta ökningen finns i Stockholms län, med 3 procent.

Läs mer

Arbetsrättsmål – augusti 2020

31 augusti, 2020

Nedan finner Ni ett urval av de arbetsrättsmål som avgjordes under augusti 2020. Ni finner domarna i fulltext genom att trycka på domsnumret i respektive rubrik.

Läs mer

Arbetsmiljön vid hemarbete

25 augusti, 2020

Just nu jobbar många hemifrån. För att få till en hälsosam arbetssituation vid långvarigt hemarbete krävs ett bra samarbete mellan arbetsgivare och arbetstagare, där båda stöttar varandra för att skapa bästa möjliga arbetsmiljö.

Läs mer

Nedskräpningen i Sverige

24 augusti, 2020

Svenskarna slängde cirka 35 miljoner skräpföremål på trottoarer, gågator, gång- och cykelvägar under en vecka i juni. Den sammanlagda vikten av skräpet var cirka 60 ton. Det visar en ny undersökning om nedskräpningen i Sverige, som genomförts på uppdrag av Naturvårdsverket.

Läs mer

Månadsbrev

21 augusti, 2020

I augusti månads nyhetsbrev kan du läsa om friskvårdvårdsbidrag för sportfiske, motionslopp och motionsappar samt nya regler för byggbranschen med mera.

Läs mer

Earth Overshoot Day backar tre veckor

Dagen då mänsklighetens resursförbrukning överskrider jordens årliga kapacitet har i år flyttats tillbaka hela tre veckor. Men i stort går trenden hela tiden i motsatt riktning. Det räcker med att backa fem dagar om året för att åstadkomma en hållbar utveckling.

Läs mer