Arbetsmiljöverket planerar 600 inspektioner

1 februari, 2012

Arbetsmiljöverket startar nu en tillsynsinsats för att göra det säkrare på arbetsplatser, där truckar används. Motivet till inriktningen på inspektionerna är det stora antalet arbetsolyckor med truckar inblandade, ca 800 per år. Sedan 2005 har tio personer dödats på sina arbetsplatser till följd av en truckolycka. Den senaste inträffade ifjol, då en sågverksarbetare blev påkörd av en truck.

Inspektionerna kommer att genomföras i syd och västsverige. Arbetsmiljöverket kommer att kontrollera hur arbetsplatsen förebygger arbetsolyckor och belastningsskador i samband med truckkörning, och att detta görs inom ramen för ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Stor del av regelverket kring truckar återfinns i Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5.

Informationen kommer från Arbetsmiljöverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.