Ny gratisapp testar hörseln

15 november, 2012

Hörselskadades riksförbund HRF har släppt appen Hörseltestaren som finns för iPhone och Android. Med den kan alla göra ett enkelt test och få en första indikation på om man bör söka hjälp för nedsatt hörsel. Hörseltestet, som är utvecklat av Forsknings­institutet Hörselbron och vetenskapligt beprövat, mäter förmågan att uppfatta tal i brus. I appen finns en koppling till Hörsellinjen, som erbjuder rådgivning om hörselfrågor och som kan uppmuntra dem som befinner sig i riskzonen att gå vidare med sina problem.

Nedsatt hörsel är ett av våra största och snabbast växande folkhälsoproblem. I dag har ungefär 1,4 miljoner svenskar har svårigheter att höra. Cirka 800 000 av dem är i yrkesverksam ålder. Men det finns också ett stort mörkertal, som inte själva har insett att de har en hörselnedsättning.

En anledning är att hörselnedsättning ofta kommer smygande, men en indikation kan vara svår huvudvärk, extrem trötthet, förstärkt tinnitus och andra stressymptom.

Ladda ner appen
För att ladda ner appen ska Ni söka på "Hörseltestaren" i App Store eller Play Butik.

Informationen kommer från Hörselskadades Riksförbund (HRF).

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.