Ny film om CE-märkning av byggprodukter

22 januari, 2013

Den 1 juli 2013 ska många byggprodukter vara CE-märkta för att få säljas inom EU och fem andra länder i Europa. Det är byggprodukttillverkare och importörer som ska prestandadeklarera och märka sina produkter.

Boverket har tagit fram en filmad presentation om CE-märkning. Filmen är en kortversion av de seminarier som Boverket genomförde under hösten 2012 och den riktar sig till byggprodukttillverkare. Den ger under knappt en timma en allmän introduktion till Byggproduktförordningen (CPR) men du kan också välja att se delar av filmen. Du får också veta mer om prestandadeklaration, om vilka två vägar man kan gå för att CE-märka och hur du märker dina produkter.

Ni finner filmen här.

Informationen kommer från Boverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.