Nya filmer om hjärt- och lungräddning på barn

2 april, 2013

Varje år drabbas omkring 200 barn av plötsligt och oväntat hjärtstopp. Ett plötsligt hjärtstopp kan drabba vilket barn som helst, men de vanligaste orsakerna är drunkning eller kvävning, ofta vid lek eller om de sätter i halsen. De flesta som drabbas är barn i 1-årsåldern.

Tekniken för hjärt-lungräddning, HLR, är enkel men skiljer sig något mellan barn som är yngre än 1 år och barn som är äldre än 1 år. DinSäkerhet.se har tillsammans med Svenska rådet för hjärt-lungräddning och Röda korset tagit fram filmer som visar hur tekniken går till.

Nedan finner Ni filmerna:
HLR på barn yngre än 1 år
HLR på barn äldre än 1 år tom puberteten

Informationen kommer från DinSäkerhet.se som är en del av MSB.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.