Ny kampanj för svenskproducerad mat

16 maj, 2013

Mat från svenska lantbruk har historiskt varit säker och bra och allt fler konsumenter tycker att ursprunget för den mat de äter är viktigt. En ny kampanj har därför startats av LRF för att uppmuntra konsumenter att ta reda på mer om varifrån maten de äter egentligen kommer och öka engagemanget bland konsumenterna.

Det kan vara svårt att se på förpackningen vart maten kommer ifrån men nu informeras konsumenterna om de fördelar som finns med att välja produkter från svenska bönder.

Som hjälpmedel för konsumenterna har en app tagits fram med vilken man direkt i butiken kan ta reda på varifrån maten kommer genom att scanna streckkoden. I satsningen har även olika aktiviteter tagits fram till webbplatsen: www.bondepakopet.se, med syfte att engagera och informera konsumenterna om svenska produkter.

Vill Ni ladda ner appen finner Ni den här:

Ladda ned appen för Iphone här.
Ladda ned appen för Android här.

Informationen kommer från Svenska Lantbruk.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.