Ny vägledning för företag som vill samarbeta i upphandlingar

3 maj, 2013

Nu lanserar Konkurrensverket en helt ny vägledning för mindre företag som vill samarbeta i upphandlingar.

Fler företag ska kunna, och vilja, delta i offentliga upphandlingar. Varje år köper kommuner, landsting och staten varor och tjänster för över 500 miljarder kronor. Inte bara stora och etablerade företag ska ha möjlighet att tävla om kontrakten. Samarbete mellan mindre företag kan vara en förutsättning för att kunna lägga anbud i en offentlig upphandling.

 

Konkurrensverket har tagit fram en interaktiv vägledning där företag som planerar ett samarbete enkelt kan testa om detta är möjligt utan att överträda konkurrensreglerna. Små och medelstora företag som funderar på att samarbeta inför en upphandling kan nu snabbt och anonymt få besked om ett samarbete är tillåtet enligt reglerna, eller om de bör agera på ett annat sätt.

Här finner Ni konkurrensverkets vägledning.

Informationen kommer från Konkurrensverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.