• 013 -16 30 30

Vägledning för leverantörer av varor

2013-08-15

En vägledning för leverantörer av varor har utarbetats av behöriga myndigheter för Reach i Sverige, Belgien, Danmark, Frankrike, Norge och Tyskland.

Vägledningen innehåller praktiska råd till leverantörer av varor för att de ska kunna uppfylla sina rättsliga skyldigheter om information till kunder om varor som innehåller vissa särskilt farliga ämnen, så kallade SVHC. Kraven gäller ämnen som är listade på kandidatförteckningen i den europeiska kemikalielagstiftningen Reach. Information ska lämnas om innehållet av ett sådant ämne överstiger 0,1 procent i en vara.

Ett antal exempel ges för att illustrera hur man kan tillämpa informationskravet. Vägledningen innehåller också råd för arbetet med att samla in, lagra och tillhandahålla information till nästa kund i distributionskedjan.

Genom att uppfylla informationsskyldigheten på det sätt som rekommenderas i denna vägledning, kan leverantörerna uppfylla kraven på hela EU-marknaden. Det kommer också att leda till enklare och effektivare arbetsprocesser, och förmedling av mer relevant, konsekvent och användbar information.

Här finner Ni vägledningen.

Informationen kommer från Kemikalieinspektionen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå