Blå boken – uppdaterad vägledning för CE-märkning

6 april, 2014

The Blue Guide (Blå boken) är en vägledning till EU:s produktlagstiftning, om regler kring CE-märkning för produkter på den europeiska marknaden. Den är främst till för dig som tillverkar eller importerar produkter som ska säljas inom EU.

 

The Blue Guide, Blå boken 2014The Blue Guide har nu uppdaterats, för första gången sedan utgivningen år 2000. Den nya versionen publicerades nyligen på EU-kommissonens webbplats. Den omfattar samtliga direktiv som har med CE-märkning att göra. Vägledningen har tagits fram i syftet att till exempel tydliggöra regelverket kring CE-märkning och värdet av marknadskontroll.

native

Här finner Ni Blå boken.

 

Informationen kommer från Elsäkerhetsverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.