Hormonstörande ämnen kostar EU miljarder varje år

17 november, 2014

En rapport som idag publicerats av Nordiska kemikaliegruppen visar att det kostar EU flera miljarder kronor om året i förlorad produktivitet och ökade vårdkostnader för att vi utsätts för hormonstörande ämnen.

 

Rapporten är skriven av medarbetare och experter på Kemikalieinspektionen i Sverige och våra systermyndigheter i Danmark, Norge och Finland.

 

Rapporten visar samhällskostnader för effekter som hormonstörande ämnen har på mäns fortplantningsförmåga. Hormonstörande ämnen kan leda till att pojkar föds med missbildade könsorgan, att de kan ha svårt att få barn senare i livet och att de kan utveckla testikelcancer när de blir vuxna.

 

Här finner Ni rapporten.

 

Informationen kommer från Kemikalieinspektionen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.