50 nya miljoner till stöd för investeringar i solceller

29 juni, 2015

Energimyndigheten fördelar det statliga stödet till solceller som i denna omgång är 50 miljoner. Län med störst tryck får också störst pott. Allra mest får Skåne, följt av Östergötland och Västra Götaland.

 

Ett alternativ till solcellsstödet kan vara att använda ROT-avdrag vid installation av solceller. ROT-avdrag gäller för arbetskostnaden och det är möjligt att göra avdrag upp till 50 procent av arbetskostnaden. Det går inte att kombinera ROT-avdrag med solcellsstöd.

 

Stödet riktar sig till både företag, offentliga organisationer och privatpersoner. Stödet gäller alla typer av nätanslutna solcellssystem. Stödnivån är från och med 1 januari 2015 maximalt 30 procent av investeringskostnaden för företag och 20 procent för övriga. Ansök om stödet hos länsstyrelsen.

 

Mer information finner Ni hos Energimyndigheten.

 

Informationen kommer från Energimyndigheten.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.