Snart klart för autogiro vid betalning av broavgift

29 september, 2015

Från och med i slutet av december kommer de som ska betala broavgift i Motala och Sundsvall att kunna göra det med autogiro. Men redan från och med den 28 september går det att ansöka om autogiro via din internetbank.

 

Sedan februari tar Transportstyrelsen ut en avgift vid passage på Sundsvallsbron eller Motalabron. Fordonsägarna har kunnat betala avgiften via e-avi eller vanlig avi. Snart kommer det att bli möjligt att betala avgiften via autogiro.

 

Från och med den 28 september kan fordonsägare via sin internetbank ansluta sig till Transportstyrelsens autogiro för infrastrukturavgift (broavgift). De första avgifterna som dras via autogiro kommer att tas ut i slutet av december.

 

När autogirot fungerar framgår det av den avi med makulerat inbetalningskort som skickas hem till fordonsägaren. På den kommer det att stå att skatten eller avgiften betalas via autogiro. Vill man avsluta autogirot, vänder man sig till banken.

 

Läs mer om autogiro

 

Läs mer om infrastrukturavgifter

 

Informationen kommer från Transportstyrelsen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB