Ny hemsida ska minska risken för kemiska olyckor i hemmet

24 november, 2015

På den nya webbplatsen hannashus.se får barn lära sig att bli mer medvetna om riskerna med farliga kemiska produkter. Syftet är att minska antalet olyckor i hemmet.

 

Varje år skadas flera hundra barn på grund av att de har kommit i kontakt med farliga kemiska produkter som är vanliga i våra hem, såsom tändvätska, maskindiskmedel eller tvättmedel. För att skydda barnen bättre och öka medvetenheten hos både barn och vuxna om den viktiga varningsmärkningen lanserar nu Kemikalieinspektionen, i ett samarbete med Danmark, Finland, Island och Norge, den pedagogiska webbplatsen hannashus.se.

 

hannashus.se kan barnen klicka sig runt bland olika vardagssituationer i hemmet och svara på frågor om varför de tror att Hannas mamma, syster, pappa eller bröder gör på ett visst sätt, i kontakten med farliga kemiska produkter.

 

Hannashus.se har tagits fram genom samarbete med nordiska myndigheter med finansiering av Nordiska ministerrådet.

 

Informationen kommer från Kemikalieinspektionen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.