Sluta rattsurfa

16 november, 2015

En andra omgång av kampanjen Sluta Rattsurfa är igång. Den kommer att pågå under vecka 47 och 48. Var med och dela och sprid budskapet.

 

Allt för många trafikolyckor orsakas av att förarna tittar på mobilen eller annan kommunikationsutrustning samtidigt som de kör. Därför går Transportstyrelsen återigen ut med kampanjen Sluta Rattsurfa.

 

Mer än hälften av de som såg förra omgången av kampanjen angav i uppföljningen att de minskat eller helt slutat att använda mobilen samtidigt som de kör bil. Attityder och beteenden tar lång tid att förändra varför det behövs uthållighet i kommunikationen kring rattsurfning så att ännu fler ska komma ihåg att hålla blicken på vägen när de kör.

 

Kampanjen får nu nytt liv under två veckor. Den ses framförallt i sociala medier, Youtube, radio och i bloggar men även i Anslagstavlan på SVT. I filmerna gestaltar skådespelare de störande uppdateringar, meddelanden och annat, som ständigt dyker upp i våra mobiltelefoner.

 

Är du en rattsurfare? Gör testet här.

 

Informationen kommer från Transportstyrelsen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.