Stora brister på landets lekplatser

2 maj, 2016

Varje år skadas runt 18 000 barn så svårt på lekplatser att de måste åka till akuten. Vid en kontroll av 26 lekplatser i fem av landets kommuner som Konsumentverket och Boverket genomförde i höstas upptäcktes mer än 500 säkerhetsbrister.

 

Kontrollen från i höstas är en uppföljning av en kontroll från 2008. Den slutrapport som Konsumentverket nu publicerar visar att det kvarstår brister när det gäller lekplatsers säkerhet. Över hälften av bristerna berodde på dåligt underhåll av såväl lekredskap som stötdämpande underlag.

 

Vid besiktningen framkom även att tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar fortfarande överlag är låg. Förhoppningen är att besiktningen ska leda till en ökad medvetenhet om behovet av tillgängliga lekplatser.

 

Här finner Ni rapporten.

 

Informationen kommer från Boverket.

För frågor eller information, kontakta Altea AB.