Ny mobilsajt om kemikalier i barns vardag

12 oktober, 2017

Kemikalieinspektionen lanserar en mobilanpassad webbplats med lättillgänglig information om kemikalier i barns vardag.

 

Den nya sajten kemikalieribarnsvardag.se innehåller konkreta tips och råd till föräldrar om hur man kan skydda barn från skadliga kemikalier. Råden bygger på Kemikalieinspektionens utredningar och tillsyn, och har tagits fram i nära samarbete med andra myndigheter. Innehållet är baserat på Kemikalieinspektionens broschyr ”Kemikalier i barns vardag”.

 

Bland råden på kemikalieribarnsvardag.se finns att man alltid ska förvara kemiska produkter med farosymboler i sina originalförpackningar och utom syn- och räckhåll för barn. Där finns också tips om att försöka undvika att små barn leker med kvitton, nycklar, smycken och gammal elektronik. Sådana prylar kan innehålla kemiska ämnen som inte är lämpliga för barn att komma i kontakt med.

 

Här finner Ni råd och tips på kemikalieribarnsvardag.se

 

Informationen kommer från Kemikalieinspektionen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.