Nya regler för taxiförarlegitimation

17 oktober, 2017

Från och med 1 december 2017 införs nya regler som påverkar körprovet för taxiförarlegitimation. De nya reglerna ska öka säkerheten vid körprovet för både föraren och förarprövaren.  Säkerheten ökar också för medtrafikanter som är i den trafikmiljö där provet äger rum.

 

De nya reglerna innebär att det fordon som används vid körprovet för taxiförarlegitimation ska vara utrustat med en lätt åtkomlig bromspedal eller motsvarande, som förarprövaren i framsätet bredvid kan använda. Det har sedan länge ställts krav på dubbelkommando på de fordon som används vid körprov för behörighet B, och nu införs det alltså även för körprov för taxiförarlegitimation.

 

För den som inte har tillgång till bil med dubbelkommando går det att mot avgift att använda en av Trafikverkets bilar.

 

Här finner Ni de nya föreskrifterna.

 

Informationen kommer från Transportstyrelsen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.