GDPR-guiden

19 februari, 2018

Datainspektionen och Tillväxtverket har för Verksamt.se tagit fram en GDPR-guide för småföretag.

 

Den 25 maj i år träder den nya dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation (GDPR) i kraft i Sverige och övriga EU. Förordningen reglerar bland annat hur företag får hantera personuppgifter om exempelvis kunder, leverantörer och anställda.

 

I den nya guiden på verksamt.se lyfts några av de viktigaste grunderna i GDPR. Guiden ger information om hur företag ska följa kraven som den nya lagstiftningen ställer när det gäller till exempel kundregister, bokningssystem och e-post.

 

Här finner Ni guiden.

Här finner Ni information om hur Altea kan hjälpa Er.

 

Informationen kommer från Bolagsverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.