Ny guide till EMC -direktivet

10 april, 2018

Efter lång tid och mycket diskussion kring formuleringar så är den äntligen klar. Första guiden till 2014/30/EU, EMC-direktivet. Den kommer att ge dig som tillverkare eller importör lite mer kött på benen om du funderar på frågor kring EMC-direktivet.

Den nya guiden innehåller bland annat tydliga förklaringar kring hur du ska tänka som tillverkare för att få din produkt CE-märkt enligt EMC-direktivet. Guiden ger också bra vägledning i om eller när man behöver skicka produkter till ett externt testlabb eller inte. Det finns också metoder för att se om produkten faller in under EMC-direktivet eller inte.

 

Det finns sedan tidigare en guide till LVD, lågspänningsdirektivet, som hanterar elsäkerheten men nu har alltså mycket efterlängtade riktlinjer gällande EMC-direktivet kommit på plats.

Här finner Ni guiden till EMC-direktivet

Här finner Ni guiden till LVD-direktivet

Informationen kommer från Elsäkerhetsverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.