Ny webbplats om arbete och företagande i Sverige

4 september, 2018

Vilka regler gäller om man vill komma till Sverige för att jobba eller starta företag? Hur funkar arbetstillstånd, lönesättning och anställning på den svenska arbetsmarknaden? Det är några av frågorna som den nya sajten workinginsweden.se ger svar på.

 

Fram tills nu har utländska målgrupper som velat hitta information om den svenska arbetsmarknaden behövt leta på en rad olika myndigheters sajter. Tanken med workinginsweden.se är att i stället erbjuda en enda plats och en överblickbar guide till vad man behöver för att arbeta eller vara verksam i Sverige och hur man hittar vidare.

 

Webbplatsen är resultatet av ett regeringsuppdrag som gavs till åtta myndigheter för ett år sedan. Dessa myndigheter är:
• Arbetsförmedlingen
• Arbetsmiljöverket
• Försäkringskassan
• Kommerskollegium
• Migrationsverket
• Skatteverket
• Tillväxtverket
• Svenska institutet

 

Workinginsweden.se riktar sig till utländska arbetstagare, egenföretagare och arbetsgivare som verkar eller avser att verka i Sverige, liksom svenska arbetsgivare som anlitar utländsk arbetskraft. Några av regeringens mål med uppdraget har varit att det ska bli lättare att genomföra verksamhet i Sverige och att arbetstagare ska känna till sina rättigheter. Uppdraget stödjer också Sveriges exportstrategi och investeringsfrämjande, bland annat genom att göra det enklare för utländska företag som överväger att etablera sig i Sverige.

 

Här finner Ni workinginsweden.

 

Informationen kommer från Arbetsmiljöverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.