IPCC:s klimatrapport om 1,5 graders global uppvärmning

15 oktober, 2018

Den 8 oktober presenterade FN:s klimatpanel IPCC sin rapport om 1,5 graders global uppvärmning. Huvudbudskapet är att redan en 1,5 graders global uppvärmningen får allvarliga konsekvenser för många människor, för miljön och för ekosystemen.

 

IPCC:s klimatrapport om effekterna av 1,5 graders global uppvärmning och relaterade utsläppsbanor har under två år arbetats fram i samarbete mellan hundratals experter från hela världen. Under morgonen den 8 oktober när rapporten släpptes ägde ett seminarium rum om de viktigaste budskapen i rapporten. Seminariet anordnades av SMHI i samarbete med Naturvårdsverket och Energimyndigheten.

 

Här kan Ni se seminariet (youtube).

Här finner Ni rapporten.

 

Informationen kommer från Naturvårdsverket.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.