Nya bidrag inom inom energi, design och beteende

22 februari, 2019

Jobbar Ni med att ta fram energismarta produkter eller tjänster? Nu kan företag söka ekonomiskt stöd från Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag.

 

Nu öppnar den tredje utlysningen i forsknings- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag – ett program som utgår från människans roll i energisystemet.

 

Energi, design och beteende
Programmet kombinerar energiforskning- och utveckling med design och beteendevetenskap. Design är en process som utgår från människans behov, vanor och beteenden, där användarperspektivet är i fokus under hela utvecklingen.

 

Exempel på tidigare lösningar som tagits fram inom liknande tvärvetenskapliga program finns bland annat en app som visualiserar energianvändning i hushåll, en grendosa som via en ljusslinga visar på hur mycket ström som går igenom den och ett testpilotsprojekt med barnfamiljer som byter ut bilen mot cykel för att på så vis kunna återkoppla om brister och förbättringar i stadsplaneringen.

 

Här finner Ni mer information.

 

Informationen kommer från Energimyndigheten.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.