Sverige klättrar i globalt korruptionsindex

3 februari, 2019

I år klättrar Sverige upp efter förra årets fall i Transparency Internationals globala korruptionsindex.

 

Förra året föll Sverige dramatiskt i Transparency Internationals globala korruptionsindex, Corruption Performance Index, CPI. I årets index, CPI 2018, som lanseras i dag klättrar Sverige uppåt igen och delar en tredjeplats med Finland, Singapore och Schweiz. På första plats i årets index placerar sig Danmark, tätt följt av Nya Zeeland.

 

I CPI 2018 beskriver Transparency International ett misslyckande bland världens länder att motverka korruption. En negativ trend som pekas ut är att flera starka ekonomier faller i indexet. Ett exempel är USA, världens största ekonomi, som nu faller ur gruppen världens 20 minst korrupta länder. Också Brasilien, världens åttonde största ekonomi, får sin sämsta placering i indexet på sju år.

 

Här finner Ni hela listan.

 

Informationen kommer från AktuellHållbarhet.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.