Ny e-tjänst för färdskrivarkort

23 januari, 2020

Alla fordon som omfattas av kör- och vilotider måste vara utrustade med en färdskrivare. Nu lanserar Transportstyrelsen en ny e-tjänst, som gör det enklare för den som ska ansöka om ett färdskrivarkort.

 

Transportstyrelsen hanterar omkring 60 000 ansökningar om färdskrivarkort varje år. Genom en ny e-tjänst blir det enklare att skicka in sin ansökan. De senaste åren har Transportstyrelsen infört en säkrare och modernare produktion av kort och e-tjänsten ingår som en del av det arbetet.

 

En annan del handlar om att öka säkerheten och att leva upp till gemensamma EU-regler. Under 2019 infördes till exempel starkare krypteringsnycklar i färdskrivarkorten inom hela EU för att begränsa möjligheterna till fusk.

 

Sverige och Transportstyrelsen har haft en viktig roll i arbetet med att utveckla ett säkrare system. Ett exempel är att vi har försett ett antal företag i Europa med nästa generations prototyp- och testkort för att de skulle kunna påbörja utveckling av produkter och mjukvara.

 

Här finner Ni mer information.

 

Informationen kommer från Transportstyrelsen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.