Hälsoappar för hemmaträning kan ge friskvårdsbidrag

1 juli, 2020

Internettjänster som kan användas för att träna hemma eller på annan plats omfattas nu av det friskvårdsbidrag som företag kan ge skattefritt till sina anställda. Det framgår av ett nytt ställningstagande från Skatteverket.

 

Ställningstagandet innebär en ökad möjlighet att använda friskvårdsbidraget. Tidigare har endast enklare appar som exempelvis för stegräkning omfattats. Nu kan friskvårdsbidraget även användas för att bekosta internetbaserade träningsprogram som yoga, viktminskning och rökavvänjning.

 

Träningsredskap i hemmet som arbetsgivaren bekostar är däremot skattepliktiga. Undantag är till exempel gåstavar om de används vid motion till och från arbetet. Undantag gäller också för anställda som på grund av funktionshinder har svårt att utföra friskvårdsaktivitet på annan plats än i hemmet.

 

Skälet till att alla motions- och friskvårdsappar och internettjänster inte tidigare varit skattefria är att reglerna inte medger skattefrihet för träningsredskap i hemmet. Men nu har Skatteverket ändrat sin bedömning och likställer tjänsterna med träningsstöd som man kan få på ett gym. Det faktum att de kan användas i hemmet ska inte diskvalificera dem, menar Skatteverket.

 

Här finner Ni mer information.

 

Informationen kommer från Skatteverket.

För frågor eller information, kontakta Altea AB.