Earth Overshoot Day backar tre veckor

21 augusti, 2020

Dagen då mänsklighetens resursförbrukning överskrider jordens årliga kapacitet har i år flyttats tillbaka hela tre veckor. Men i stort går trenden hela tiden i motsatt riktning. Det räcker med att backa fem dagar om året för att åstadkomma en hållbar utveckling.

 

Den 22 augusti, inträffar den dag som varje år uppmärksammas av miljöorganisationer världen över, dagen då människans ekologiska fotavtryck överskrider jordens årliga kapacitet.

 

Enligt årets rapport om Earth Overshoot Day är det här årets datumförändring det största skiftet någonsin ett enskilt år sedan människan började överskrida jordens ekologiska kapacitet i början av 1970-talet.

earth

 

earth2

Här finner Ni mer information.

 

Informationen kommer från Footprint Network.

För frågor eller information, kontakta Altea AB.